Subnavigatie

X

Wat zijn machinevertalingen en werken ze goed?

Het is vandaag de dag bijna onmogelijk om een onderneming te hebben zonder gebruik te maken van sociale media en het internet. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat mensen je eenvoudig terug kunnen vinden en er meer producten kunnen worden verkocht. Het vertalen van je website geeft je de mogelijkheid om mensen uit verschillende landen te bereiken. Wel is het belangrijk dat je jouw teksten op de juiste manier laat vertalen. Dit kan een grote impact hebben op de reacties van potentiële klanten die je site tegenkomen.

Het verschil tussen machinevertaling en menselijke vertaling

Je kunt je teksten op een aantal verschillende manieren laten vertalen. Zo kun je ervoor kiezen om zelf de tekst te vertalen naar een aantal verschillende talen, maar het ook uitbesteden en laten doen door een vertaalbureau. Ook kun je er vandaag de dag voor kiezen om gebruik te maken van machinevertalingen. Dit zijn online vertalingen die gedaan worden door een machine als google translate. Het is een neural machine translation die binnen enkele seconde hele teksten kan vertalen. Het voordeel van een machine is dat deze vaak bijna alle bestaande talen kan vertalen. Wel is het hierbij zo dat de onderlinge dialecten kunnen verschillen of machines de teksten verkeerd kunnen interpreteren. Ook in het Nederlands zijn er bijvoorbeeld worden die verschillende betekenissen hebben. Welke van de twee betekenissen er door de machine moet worden gekozen is een stuk moeilijker te achterhalen dan als een mens dit zou doen. De kunstmatige intelligentie is erg slim vandaag de dag, maar kan zich nog niet zo aanpassen en ontwikkelen als mensen dit kunnen.

Waarom zou je gebruik maken van automatische vertalingen?

Als onderneming is het van belang dat je ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk mensen zijn die je site kunnen lezen. Door de website te laten vertalen naar talen zoals spaans en engels kun je ervoor zorgen dat honderden miljoenen mensen kunnen begrijpen wat jij op je website probeert te verkopen. Door gebruik te maken van een automatische vertaling is het mogelijk om dit eenvoudig en goedkoop te doen. De juiste instellingen zorgen ervoor dat de vertaling geautomatiseerd kunnen worden. Anders dan bij een vertaalbureau of een andere menselijke vertaling is dit dus niet tijdrovend. Zoals je als ondernemer weet, tijd is geld. Hoe meer tijd jij over hebt, hoe meer jij deze kunt besteden aan het ontwikkelen van andere factoren binnen je onderneming.

 

Dit vind je misschien ook leuk