Subnavigatie

X

Wat zijn handige materialen voor in de sportzaal?

In een sportzaal heb je nou eenmaal veel materialen nodig voor het beoefenen van verschillende sporten. Je kunt met sommige materialen meerdere sporten beoefenen en daarom is het verstandig dat je weet welke materialen dit zijn. Het beoefenen van sporten zoals vechtsporten en zelfverdedigingssporten kan erg gevaarlijk zijn en is daarom belangrijk om met de juiste veiligheidsmaatregelen te beoefenen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. De manieren om veilig zoveel mogelijk sporten te beoefenen kun je hier vinden en ook de materialen die je nodig hebt om te beginnen met een sport.

 

Wat heb je nodig voor veilige gevechtssporten?

Veel mensen zullen denken aan handschoenen en helmen en dit is een goed begin, maar niet half zo belangrijk als de vloer. De vloer moet niet te hard zijn. Als mensen die aan het sporten zijn vallen kan het gevaarlijk zijn en al helemaal als oudere mensen mee willen doen. Hiervoor kun je puzzelmatten gebruiken deze kunnen als een mega puzzel in elkaar worden gestopt waardoor ze makkelijk geplaatst kunnen worden maar ook verplaatst natuurlijk. Dit is het belangrijkste op deze manier kunnen sporten zoals karate en judo ook op een middelbare school gegeven worden. Hierdoor leren mensen meer sporten kennen en zullen er ook sneller sporten buiten school gedaan worden. De matten zijn ideaal voor grotere groepen. Wanneer je naar een club of dojo gaat zul je met een tiental andere leeftijdsgenoten leren vechten. Je kunt onderling sparren en trainen op deze matten. Verder is het belangrijk dat je de juiste dikte handschoenen hebt. Niet alleen verschillen de handschoenen in soort per verschillende vechtsport, maar ze verschillen ook in dikte per sport. Zo zal er voor elk gewicht een ander soort handschoen zijn en ook tussen trainingshandschoenen en wedstrijdhandschoenen wordt onderscheidt gemaakt. Dit is belangrijk voor je tegenstander, maar ook voor je eigen handen en polsen is het belangrijk dat je de juiste handschoenen gebruikt. 

 

Verdere veiligheidsmaterialen?

Je kunt verder nog gebruik maken van een heleboel materialen, zoals helmen en handschoenen. Dit is niet perse nodig, maar voor een amateur les waarschijnlijk wel heel erg verstandig om verwondingen te voorkomen. Ook bij een serieus gevecht kunnen handschoenen of het aftapen van je handen enorm veel verschil maken. Daarom zie je professionele vechter ook nooit zonder. Verder kun je voor andere sporten nog genoeg materialen kopen maar de juiste matten blijven uiteindelijk het belangrijkste.

 

Dit vind je misschien ook leuk