Subnavigatie

X

Hondenkussen voordelen

Weet je al wat het gemak is met een hondenkussen? Sowieso is het voor je hond fijn om een eigen plekje te hebben en lekker warm te liggen, maar je kunt een hondenkussen ook eenvoudig meenemen. Je hebt ze echt in alle soorten en maten en van diverse materialen. Het is daarom goed om eens na te gaan wat jouw hond fijn vindt. Maar je moet er ook rekening mee houden of je de hoes kunt wassen of niet. Je hond kan erg gevoelig zijn en dan is het toch wel belangrijk dat je het kussen een paar keer in de week kunt wassen. Een hond kan last hebben van een allergie en dat is erg vervelend. Je hebt gelukkig ook goede hondenkussens waar ze dan toch op kunnen liggen zonder dat ze jeuk krijgen. Je kunt ze vaak eenvoudig afpoetsen met een vochtige doek. Maar er zijn ook veel andere soorten, dus ga eens op je gemak bekijken wat er allemaal kan.  

Mogelijkheden hondenkussen

Je kunt een hondenkussen overal plaatsen waar je maar wil, zodat de hond lekker bij je kan liggen. Dit is natuurlijk iets wat je ook graag doet omdat je je hond graag bij je hebt. Overdag werk je misschien thuis, dan is het fijn als de hond na de wandeling lekker uit kan rusten, net als na het eten en in de avonduren als je gezellig tv kijkt met de rest van het gezin. Plaats daarom een hondenkussen op een plek zodat de hond alles kan overzien. Maar merk je dat je hond juist rust op wil zoeken, dan is het beter om een hondenkussen op een andere plek te leggen zodat je hond ook echt toe komt aan rust als hij er op gaat liggen.  ]

Voordelen hondenkussen

Je hond zal blij zijn met een eigen hondenkussen. Sommige honden moeten er even aan wennen dus dwing je hond niet om er op te liggen. Je kunt een koekje of een speeltje op het hondenkussen leggen en dan zal de hond voorzichtig voelen hoe het is. Meestal moet je er niet teveel aandacht aan besteden en dan gaat de hond er uit zichzelf op liggen als hij het helemaal zal vertrouwen. Ga daarom nu even tijd besteden aan het uitzoeken van een mooi en goed hondenkussen en dan kan je hond er de komende jaren volop gebruik van maken. Zo geniet je samen nog meer!                          

Dit vind je misschien ook leuk