Subnavigatie

X

Welke voertuigen worden er in een magazijn gebruikt?

Op het moment dat je in een magazijn komt, zijn er verschillende voertuigen die je hier tegen zult komen. Dit komt omdat deze gebruikt worden om alle spullen te vervoeren. Omdat er zoveel goederen zijn die vervoert moeten worden, is het ook belangrijk om hier speciale voertuigen voor te hebben die deze goed kunnen vervoeren. 

Een heftruck

Eén van de voertuigen die het meeste gebruikt wordt in magazijnen is de heftruck. Dit is een van de beste manieren om zware goederen te verplaatsen. Om goederen van het magazijn naar een vrachtwagen te verplaatsen, is het nodig om ze te verplaatsen met een heftruck. Dit komt omdat een heftruck een makkelijke manier biedt om zware goederen te verplaatsen.

Een heftruck is gemaakt om zware goederen te verplaatsen. Dit komt omdat dit een soort wagentje is die een speciale laadarm heeft om goederen op te pakken. Dit is ook de reden waarom de goederen in een magazijn vaak op een pallet geplaatst wordt. De heftruck kan een pallet namelijk makkelijk oppakken. 

Omdat de goederen vaak erg zwaar zijn, wordt er meestal voor gekozen om een heftruck te gebruiken in een magazijn. Een heftruck rijdt vaak op diesel of LPG. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om elektrische heftrucks te krijgen. 

Een reachtruck

Een andere manier om zware voorwerpen te verplaatsen is een reachtruck. Dit is een vergelijkbaar voertuig met een heftruck. Echter is het verschil tussen deze twee dat een reachtruck vaak gebruikt wordt met een speciale schuifarm. Deze wordt dan ook gebruikt om te reachen en dat maakt het natuurlijk ook een goede benaming.

Ook is een reachtruck een stuk smaller. Dit zorgt er voor dat deze makkelijker gebruikt kan worden in een magazijn met smalle paadjes tussen de stellingen. Op het moment dat goederen achterin de stellingen liggen, wordt vaak ook een reachtruck gebruikt. Deze kan hier namelijk een stuk makkelijker bij. 

Een reachtruck rijdt op drie wielen. Het achterste wiel wordt hierbij gebruikt als aandrijving en om te sturen. De voorste wielen bevinden zich recht onder de lading. Een reachtruck is eigenlijk altijd elektrisch. Hierdoor kunnen deze een stuk meer verantwoord zijn om te gebruiken voor het milieu. Verder is een reachtruck erg vergelijkbaar met een heftruck. De verschillen zijn hierin niet heel groot. Ze dienen namelijk beide hetzelfde doel. Hierbij kunnen ze ook allebei erg handig zijn om te gebruiken in een magazijn. Benieuwd naar een reachtruck? Raadpleeg dan online de mogelijkheden zodat je op de hoogte bent van wat er mogelijk is.

 

Dit vind je misschien ook leuk