Subnavigatie

X

Sneller van A naar B

Ben je iemand die niet zo sportief is, maar wel graag in beweging blijf? En vind je het fijn om buiten te zijn? Dan is een elektrische fiets iets voor jou. Met een elektrische fiets kom je gemakkelijk en snel van A naar B. Je gaat heel hard en bent razendsnel. Je lijkt wel de Max Verstappen van het fietsverkeer. En hoe lekker is het om iedereen veel moeite te zien doen met trappen, terwijl jij gemakkelijk en snel vooruit kan komen? Daar word je toch blij van? Ben je benieuwd hoe het precies werkt en waar je op moet letten?

Hoe werkt het precies

Een elektrische fiets is echter niet hetzelfde als een scooter. Je kunt niet rust blijven zitten zonder moeite te doen. Je zult echter wel moeten trappen. De snelheid kun je zelf aanpassen. Je zult dus minder hard hoeven te trappen om vooruit te komen. Waar je bij een normale fiets veel moeite moet te doen bij het fietsen van 30 minuten hoef je bij een elektrische fiets meer dan de helft van deze moeite te doen bij 30 minuten. Dit kun je zelf helemaal instellen.

Mobiliteit

Met een elektrische fiets ben je snel en gemakkelijk van punt A naar B. Dit komt doordat er een motor achterop zit. Deze kun je zelf regelen. Je kunt dus zelf bepalen hoe hard je moet trappen voor je eigen snelheid. Je zult dus wel moeten trappen om vooruit te komen. Echter hoef je veel minder moeite te doen om sneller vooruit te komen. Je zult in plaats van 30 minuten binnen 15 minuten op de plaats van je bestemming zijn. Vanwege de mobiliteit is een elektrische fiets voor ouderen heel prettig. Zo worden ze ook niet afhankelijk van hoe ver ze nog kunnen fietsen of lopen. Want hun bereik wordt door een elektrische fiets veel groter. Zo gaan ze sneller op zondagmiddag naar familie of doordeweeks boodschappen doen. Hierdoor zal de eenzaamheid onder ouderen dalen.

Let op als je kiest voor dit product

Wanneer je op een elektrische fiets gaat fietsen is het belangrijk dat je rekening houdt met het verkeer om je heen. Doordat je veel sneller fiets dan een normale fiets kun je door auto’s verkeerd worden ingeschat. De laatste tijd gebeuren daardoor ook steeds vaker ongevallen. Ga ook nooit zomaar ineens nog even snel voor een auto langs omdat je op een elektrische fiets fiets. De auto kan harder aankomen dan je denkt of hebt ingeschat. Ook zal de klap dan harder zijn doordat je meer vaart maakt dan een normale fietser.

Dit vind je misschien ook leuk