Subnavigatie

X

Waar je rekening mee moet houden bij een fiets kopen

Even snel een fiets kopen doe je niet. Je moet er onderzoek naar doen wat bij je past. Reden om een nieuwe fiets te kopen kan zijn omdat je oude fiets kapot is of je wilt sportiever worden en minder de auto nemen. Maar waar moet je rekening mee houden als je een fiets koopt? Het aanbod wat wij hier in Nederland hebben is erg groot en er zijn dan ook grote verschillen. In dit artikel wordt er nader ingegaan op een fiets kopen.

 

Neem eerst een proefrit voordat je een fiets koopt

Wat erg belangrijk is als je overweegt een nieuwe fiets aan te schaffen is dat de fiets bij je past. Bij een fiets kopen hoort dan ook een proefrit. Zo wordt het gelijk duidelijk of de fiets wel echt iets voor jou is. En met een proefrit wordt niet bedoeld van de ene paal naar de andere paal rijden, maar echt een uur de fiets aanvoelen. Sommige fietsenwinkels bieden zelfs aan om de fiets die je wilt kopen eerst te verhuren. Zo krijg je eerst een paar dagen helemaal de feeling met de fiets en kan na de verhuurperiode besluiten om de fiets te kopen of niet.

 

Wat is je budget voor de fiets?

Zoals gezegd is het aanbod van fietsen erg groot in Nederland. Je kunt het zo duur maken zoals je zelf wilt. Bepaal dan ook van te voren je budget wat je voor een fiets wilt betalen. Kijk eens op internet wat een fiets die je wilt hebben kost en ga met elkaar vergelijken. Stel een minimum en maximum budget op, zodat je een beetje weet in welke richting je moet kijken. Pin jezelf overigens van te voren niet helemaal vast om één type fiets, want misschien heeft de fietsenspecialist wel iets anders en beters voor jou in aanbieding. Of er is net een fietsenmerk die een grote korting heeft waardoor je veel geld kunt besparen.

 

Waar koop je je nieuwe fiets?

Er zijn tal van verkooppunten te vinden waar je jouw nieuwe fiets kunt aanschaffen. Sommige geven goed advies, sommige geven slecht advies en sommige verkooppunten geven helemaal geen advies. Naast dat je rekening moet houden met de advisering van de fiets is ook de prijs en met name de service van essentieel belang. Bij vakhandel krijg je de meeste service. Daar betaal je dan ook voor. Wil je dat? Als je een grote investering gaat doen, dan slaap je daar natuurlijk wel een paar nachtjes over. Daarom is het goed om je fiets te kopen bij een fietsenwinkel en bijvoorbeeld niet via een webshop. De fietsenwinkel heeft veel meer kennis over fietsen en kunnen je van alles duidelijk uitleggen waarom je wel of niet die fiets die je zo graag wilt moet nemen.

 

Dit vind je misschien ook leuk