Subnavigatie

X

Ga je een game pc samenstellen? Hier moet je op letten!

Het samenstellen van een gaming pc is niet alleen een erg leuk, maar ook een erg gedetailleerd proces! Alle onderdelen van de pc moeten namelijk goed met elkaar matchen en op de juiste manier jouw game-wensen kunnen faciliteren. Maar hoe stel je nu op de juiste manier een game pc samen? In dit blog lees je de beste tips! 

 

Zorg dat de processor voldoende snel is

Het belangrijkste onderdeel van je gaming pc is misschien wel, samen met de grafische kaart, de processor. Bezuinig dan ook niet op dit onderdeel en zorg minimaal voor een AMD AM5 A9-9500 processor of, voor zwaardere games zoals GTA, kun je – als je het echt goed wil aanpakken- het beste kiezen voor een game pc met een Intel Core i5 processor. Heb je een wat lager budget of vind je het niet zo erg om lagere instellingen te hanteren bij het spelen van je games? Dan kun je kiezen voor een Ryzen 5 processor.

 

Zorg voor voldoende werkgeheugen

Door voldoende werkgeheugen beschikbaar te hebben, zullen je games sneller kunnen laden. Steeds meer games adviseren, voor de beste prestaties, een beschikbaar werkgeheugen van circa 16GB, terwijl de meeste pc’s een 8GB werkgeheugen hebben. Ga je niet alleen gamen, maar ook videobewerking of andere grafisch intensieve toepassingen gebruiken op je PC? Kies dan zeker voor een werkgeheugen van minimaal 16GB. 

 

Denk ook aan het opslaggeheugen

Wanneer je je gaat oriënteren op het juiste opslaggeheugen voor je game PC, zal je duidelijk worden dat je kunt kiezen uit een SSD-opslag of opslag op een harde schijf. Veel games hebben betere prestaties bij een SSD-opslag. Daarom kun je het beste kiezen voor een SSD-opslag voor je PC en eventueel waar nodig het opslaggeheugen uitbreiden met een externe harde schijf. 

 

Investeer in de juiste videokaart

Naast de processor is de videokaart het onderdeel van je game PC wat de belangrijkste rol speelt in jouw game ervaring. Hoe beter je videokaart, hoe meer beelden per seconde je PC kan verwerken op je beeldscherm. Zo wordt de game dus beter en soepeler weergegeven. Daarnaast verouderen videokaarten ook snel vanwege de snelle technologische ontwikkelingen. Je kunt dus beter de nieuwste videokaart kopen, zodat je hier een aantal jaren mee vooruit kunt. 

 

Kies voor de juiste behuizing 

De behuizing van je game computer is  erg belangrijk. Je moet er in ider geval voor zorgen dat je een voldoende grote behuizing hebt voor eventuele toekomstige upgrades. Ook voorkomt een grote behuizing eventueel lawaai dat voortkomt uti de PC.

 

Dit vind je misschien ook leuk