Subnavigatie

X

De vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een overkapping in je tuin

Overweeg jij om een overkapping over je terras of in de tuin te gaan plaatsen? Groot gelijk, want dit heeft ontzettend veel voordelen! Twijfel je nog een beetje aan het doen van deze investering, of wil je graag je partner overtuigen van de vele voordelen die het toevoegen van en mooie overkapping voor jullie tuin kan hebben? Lees dan snel verder, want in dit blog lees je de vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een overkapping in je tuin. 

 

Het hele jaar door comfortabel buiten zitten

Ga je een terrasoverkapping tuin plaatsen? Dan wordt het ook op dagen met slecht weer opeens een stuk comfortabeler om in je tuin te zitten. Je zit er namelijk heerlijk droog en beschut. Plaats er ook nog een terrasheater bij en je kunt het gehele jaar door genieten van jullie mooie tuin! 

 

Een overkapping bouw je gemakkelijk uit tot een veranda

Heb je een mooie, houten overkapping in je tuin gebouwd, bijvoorbeeld van Douglas hout? Als deze overkapping eenmaal staat, kun je de overkapping gemakkelijk uitbouwen tot een mooie houten, douglas veranda. Je kunt dan ook tijdens de koude winterperiodes genieten van een heerlijke comfortabele en zonnige plek in de tuin. 

 

Je mooie tuinmeubilair is extra beschermd tegen verkleuring

Door een terrasoverkapping in de tuin te plaatsen, bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je meubilair tegen de UV-straling van de zon. UV-straling van de zon is één van de belangrijkste veroorzakers van verkleuring van tuinmeubilair. Door de terrasoverkapping is je tuinmeubilair dus minder snel aan vervanging (of extra onderhoud) toe en bespaar je op deze kosten! 

 

Terrasoverkappingen zijn een betaalbare manier om de waarde van je huis te verhogen

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor het toevoegen van een overkapping aan je tuin, is het feit dat een dergelijke overkapping waarde verhogend werkt op je woning. Je voegt namelijk een extra leefruimte toe. Een overkapping is relatief goedkoop te realiseren kan toch al een groot effect hebben op de waarde van het huis. Zo verdien je de investering bij een eventuele verkoop dus erg gemakkelijk terug! 

 

Geen vergunning nodig en toch extra leefruimte 

Voor de meeste terrasoverkappingen heb je geen vergunning nodig (controleer dit wel altijd voor de zekerheid bij de gemeente). Hierbij geldt meestal dat je niet meer dan 30 vierkante meter mag toevoegen aan de woning, zoals tuinhuisjes of andere bijgebouwen bij de woning. 

 

Dit vind je misschien ook leuk