Subnavigatie

X

7 Redenen waarom een citytrip naar Rome geweldig is

Het maken van citytrips wordt steeds populairder. Met name citytrips naar mooie steden zoals Rome groeien in populariteit. Rome is voor veel mensen een absolute favoriete bestemming. Dit is ook niet zo gek, want er is ontzettend veel te zien én te beleven. Ben jij benieuwd waarom mensen vaak zo lyrisch zijn over hun citytrip naar Rome? Je leest het hier! 

Heerlijk eten

Italianen zijn met stip de absolute nummer 1 experts op het gebied van eten. Of het nu gaat om een lekkere pizza, pasta of een goed stuk vlees of vis, de Italianen weten wat ze doen. Vergeet daarnaast ook de heerlijke Italiaanse koffie, wijn, ham en gelato niet. Je kunt in Rome eigenlijk in vrijwel ieder restaurant wel goed eten. De prijzen van de restaurants variëren in deze stad met name op basis van locatie. 

De Spaanse Trappen

Een populaire spot van zowel de lokale bevolking als de toeristen om te ontspannen in de avonduren op mooie lentedagen. Deze trappen zijn prachtig om te zien met de bloeiende bloemen aan weerszijden. Beneden aan de trappen scoor je daarnaast direct een heerlijke gelato. 

Het Forum Romanum

Hier vind je de ruïnes die je een kijkje in de geschiedenis van het Romeinse Rijk geven. Hier zijn de goed bewaarde ruïnes uit deze tijd te aanschouwen. Fun-fact: veel films over het Romeinse rijk zijn hier opgenomen, je zult de pilaren dan ook vast nog herkennen. 

Basilica di San Clemente 

De basiliek is prachtig! Niet alleen is de buitenkant bijzonder mooi, ook binnen zijn er prachtige dingen te zien. Wanneer je een toegangsticket aanschaft, kun je nog vele meters naar beneden afdalen en nog twee verdiepingen ontdekken. Hier zul je ook de pilaren, opschriften en zuilen uit de Romeinse tijd kunnen aanschouwen. Dit is een absolute aanrader wanneer je op stedentrip naar Rome gaat! 

Het Pantheon

Het Pantheon is na het Colosseum het bekendste gebouw van Rome. Bekijk de straal van licht die van bovenaf het gat in schijnt en wandel langs de muren die vol staan met de mooiste kunstwerken. 

De Trevifontein

Een absolute must wanneer je in Rome bent: de Trevifontein.Wil je graag nog eens terug naar Rome? Gooi dan wat geld in de mooie fontein, men zegt dat je dan zeker zult terugkeren in deze prachtige stad. 

De Sixtijnse Kapel

Op deze legendarische locatie kun je urenlang indrukwekkende kunst bekijken. Zorg ervoor dat je van tevoren een kaartje koopt, dan voorkom je dat je lang in de rij moet staan.
 

Dit vind je misschien ook leuk