Subnavigatie

X

Zo vind je de juiste basketballen voor jouw speelstijl

Wanneer je van basketballen houdt, weet je misschien wel dat de soort basketbal die je gebruikt invloed heeft op je spel. Zo zijn er bijvoorbeeld zowel indoor als outdoor basketballen. De ene soort gebruik je dus binnen en de andere wanneer je buiten een wedstrijd speelt. Bovendien moet je ook naar de maat van je basketbal kijken. Deze maat verschilt onder andere voor mannen en vrouwen. Ook is het belangrijk om je basketbal goed op te bergen zodat deze niet slijt. Lees in dit artikel hoe. 

Welke maat basketballen moet je hebben?

Basketballen zijn er in verschillende maten, die worden aangeduid met de nummers 1 tot en met 7. Maat 1 is de kleinste maat, voor kinderen tot en met 4 jaar. Maat 3, 4 en 5 zijn voor kinderen tot en met 6, 8 of 12 jaar. Bovendien kan een maat 3 bal ook worden gebruikt als zogenoemde ‘funbal’, om mee te oefenen. Voor iedereen boven de 12 jaar zijn er twee maten: maat 6 en maat 7. Maat 6 is geschikt voor dames en maat 7 is geschikt voor heren.

Koop een basketbal maat 6 online

Wanneer je op zoek bent naar een basketbal maat 6, kun je deze het makkelijkste online bestellen. Online krijg je namelijk vaak het grootste overzicht van alle beschikbare basketballen. Een basketbal maat 6 is het meest geschikt voor volwassen vrouwen die willen basketballen. Basketballen in maat 6 zijn er van verschillende bekende merken; denk aan Nike, Wilson, Spalding of Adidas. Dit zijn stuk voor stuk bekende sportmerken die producten van kwaliteit leveren. Nu je weet welke maat je nodig hebt voor je basketbal, rest nog de vraag hoe je deze het beste opbergt.

Berg basketballen op in een sporttas

Je neemt een basketbal handig mee in een sporttas. Je kunt hierbij gaan voor een basketbalnet, waar je een bal in kwijt kunt, of een echte ballentas met ruimte voor drie ballen. Maar je kunt ook op zoek gaan naar rugzakken van erkende sportmerken. Hierin kan je je basketballen ook fijn vervoeren. Check voordat je een rugzak aanschaft wel eerst goed of je basketbal maat 6 er inderdaad in zal passen. Ook je kleding en andere accessoires neem je handig mee in zo’n sporttas. Zo raak je niets kwijt, ben je niet aan het slepen en weet je zeker dat zowel je basketbal als je andere spullen zo lang mogelijk meegaan.

Dit vind je misschien ook leuk