Subnavigatie

X

Aankopen en verbouwen van een nieuwe woning: het ultieme stappenplan

Je hebt net je droomhuis gevonden. Het is perfect: de juiste locatie, de perfecte lay-out en het heeft zelfs een tuin. Helaas is het huis niet af en zal er veel werk in moeten worden gestopt voordat je er kunt gaan wonen. Waar moet je allemaal aan denken bij het aankopen en verbouwen van een nieuwe woning? In dit blog lees je het ultieme stappenplan voor een succesvolle aankoop- en verbouwproject.

1. Stel een plan op

Voordat je überhaupt begint met zoeken, is het belangrijk om een plan op te stellen. Bepaal wat voor soort huis je wilt, wat voor budget je hebt en wat voor (bouw)werkzaamheden je zelf kunt uitvoeren. Dit scheelt je later veel tijd en geld.

2. Zoek een huis

Zodra je weet wat je wilt, is het tijd om te gaan zoeken. Ga naar verschillende makelaars, bekijk hun aanbod online en maak een afspraak om langs te gaan bij de huizen die je interessant vindt.

3. Bepaal de stijl

Zodra je een huis hebt gevonden, is het tijd om te bepalen wat voor stijl je wilt. Wil je het huis gaan verbouwen in de stijl van de jaren ’20, ’30 of ’40? Of ga je voor een modernere stijl? Het is belangrijk om hier van tevoren over na te denken, want dit bepaalt namelijk ook wat voor soort materialen je gaat gebruiken en welke kosten hieraan verbonden zijn. 

4. Budget

Bepaal ook van tevoren hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan de aankoop van het huis en de verbouwing. Het is verstandig om hier 10-15% bovenop het aankoopbedrag te budgetteren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het slim om voor de verbouwing per ruimte een budget op te stellen zodat je hier ook direct dingen aan kan gaan koppelen. Denk hierbij niet alleen aan de grote uitgaven maar ook aan bijvoorbeeld een handdoekrek badkamer en een design radiatoren badkamer.

5. Planning

Zodra je weet wat je wilt en hoeveel je kunt uitgeven, is het tijd om een planning op te stellen. Bepaal wanneer je wilt gaan beginnen met de verbouwing en hoe lang je denkt dat deze gaat duren. Houd hierbij ook rekening met eventuele vakanties of andere afspraken die je hebt.

6. Uitvoering

Zodra je weet wat je wilt en wanneer je gaat beginnen, is het tijd om de uitvoering van het project te regelen. Het is verstandig om hierbij hulp in te schakelen van een professional, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is.

Dit vind je misschien ook leuk