Subnavigatie

X

Waar zijn gripzakjes voor geschikt?

Er is een breed assortiment aan plastic zakjes, die je kunt gebruiken als verpakkingsmateriaal. Als je producten in plastic gaat verpakken, beslis je eerst wat voor soort zakje je gaat gebruiken. Kleine onderdelen hoef je niet in grote plastic zakken te doen. Wat verpak je met gripzakjes? Wie gebruiken deze zakjes? Wat zijn de voordelen van de zakjes? Je lees het in dit artikel.

Wat verpak je met gripzakjes?

Gripzakjes zijn plastic zakjes gemaakt van polyethyleen. Het zijn doorzichtige zakjes voorzien van een handige druksluiting. Daarnaast zijn ze klein van formaat. Dit zakje wordt ook wel verpakkingszakje, een hersluitbaar zakje of knopenzakje genoemd. Ze worden gebruikt om dezelfde onderdeeltjes met elkaar te bundelen. Dan kun je denken aan paperclips, elastiekjes, moeren, bouten of schroefjes. Door er een klein labeltje, zoals een sticker, op te plakken, kan je de verpakking eenvoudig categoriseren. Of schrijf het op het zakje. 

Wie gebruiken deze zakjes?

De zakjes worden door verschillende partijen gebruikt. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Doordat er kleine onderdelen in gebundeld kunnen worden, worden de zakjes vaak gebruikt door doe-het-zelf-zaken waar kleine onderdelen zoals schroefjes verkocht worden. Maar denk ook aan elektronicawinkels. Zij verkopen ook vaak kleine onderdelen zoals adapters of klepjes. In die winkels zie je vaak dat het achter de kassa of verkoopbalie wordt gepresenteerd. Voor klanten handig om te zien wat ze precies verkopen. Voor de verkopers handig, omdat ze de kleine onderdelen niet ter plekke in zakjes hoeven te doen. Ook worden deze zakjes gebruikt door knutselzaken, winkels waar ze bijvoorbeeld kralen verkopen. Het zijn handige inpakzakjes, waarin allerlei kleine spullen gedaan kunnen worden.

Voordelen van gripzakjes

Een voordeel van deze zakjes is dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen ze voor heel veel verschillende dingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld kleine onderdelen kan je hierin doen, zoals schroefjes. In de grotere zakjes kunnen bijvoorbeeld sandwiches gedaan worden. De zakjes zijn gemaakt van plastic en zijn luchtdicht. Ideaal dus om voedsel in te doen, want zo blijft het langer vers. Ook zijn de zakjes recyclebaar. Dit is super fijn, want na gebruik van de zakjes, kan je ze dus herbruiken om eigen kleine onderdeeltjes in te doen. Doordat het zakje hersluitbaar is, wordt de inhoud beschermd tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals luchtverontreiniging, slijtage of water. De zakjes bestel je gemakkelijk online, maar ook bij doe-het-zelf-zaken zijn ze beschikbaar. De zakjes kan je vaak bij bedrijven kopen die verpakkingsmateriaal verkopen. Hoe meer je bestelt, hoe meer korting je ontvangt.

Dit vind je misschien ook leuk