Subnavigatie

X

Padel een sport? Alles wat je moet weten voordat je de baan op kunt

De afgelopen jaren is er een nieuwe sport ontwikkeld. Deze sport is gedurende de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. Het is onder een grote groep mensen erg goed ontvangen en dit is niet voor niks. Je kunt padel spelen op een hoop verschillende plekken en kunt dit zowel met zijn tweëen als vieren spelen. Wanneer je van plan bent om binnenkort een keertje padel te gaan spelen is het wel zo handig als je weet wat het precies is. Daarom kun je er in dit artikel meer over vinden.

 

Wat is padel nou precies?

Padel is dus een nieuwe sport die jij kunt gaan beoefenen. De sport is een combinatie van twee al bestaande sporten, namelijk tennis en squash. Je kunt het spel spelen op buitenbanen, maar je kunt ook kiezen voor indoor padel. De padelbanen zien er een beetje hetzelfde uit als tennisbanen alleen klein. De baan is een combinatie van het net en de lijnen die je hebt bij tennis, alleen dan met muren eromheen zoals je hebt bij squash. Het toevoegen van de muren aan de baan geeft padel een extra uitdaging. Niet alleen kun je nu de bal direct op de baan spelen, je kunt er ook voor kiezen om dit via de muur te doen. Zo kan de bal alle richtingen op en kun jij je tegenstander lekker rond laten rennen. Het spel wordt gespeeld met twee rackets en een bal. Deze bal is te vergelijken met een tennisbal, maar is toch net niet helemaal hetzelfde. Met het spelen zul je merken dat de bal net iets kleiner is en bovendien een iets minder hoge druk heeft.

 

De spelregels van padel

Wanneer je van plan bent om binnenkort te gaan padellen is het ook handig om de spelregels te weten. Deze regels zijn een beetje te vergelijken met die van tennis. Een iemand speelt de bal op, direct op de baan. Anders dan bij de andere ballen mag de service niet meteen via de muur zijn. Je speelt de bal op een manier op zodat jij denkt dat de tegenstander de bal niet meer kan hebben. De rally gaat door totdat een van de twee personen er niet in slaagt om de bal met maximaal een stuit terug te krijgen naar de overkant. Wanneer dit gebeurt is het punt voor de tegenstander en is het tijd voor de volgende rally.

Dit vind je misschien ook leuk