Subnavigatie

X

Kamerplanten in je woning

Veel mensen dachten in het verleden dat planten alleen in de buitenlucht hoorde. Veel planten waarom dan alleen te vinden in de voor- en achtertuin. Tegenwoordig is dit beeld helemaal veranderd en zie je veel planten terug komen in woningen. Kamerplanten worden steeds vaker in huis gehaald en hier is ook een goede reden voor. Veel mensen willen namelijk een stukje natuur hebben in hun woning. Dit kan vaak niet, maar door middel van kamerplanten is dit natuurlijk mogelijk. Ook zitten er diverse voordelen verbonden aan kamerplanten, maar verschilt dit per plant. De Areca palm wordt tegenwoordig vaak gekozen en dit is een prachtige plant. Wat zijn de kenmerken van een Areca palm? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt en dat is goed om te weten.

Kenmerken Areca palm

Veel mensen weten dat kamerplanten de lucht zuiveren. Een kleinere plant doet dat natuurlijk minder dan een grote plant. De Areca palm is  enorm en dit betekent dat de palm goed is in het zuiveren van de lucht. Deze plant kan een hoogte bereiken van 3 meter en dit betekent dat je hier ook echt de ruimte voor moet hebben. De Areca palm is ideaal voor in de woonkamer en kan een echte blikvanger zijn. Het geeft ook echt een exotische touch aan je interieur, maar eist wel wat in onderhoud. Je moet de Areca palm namelijk regelmatig water geven en om de 5 jaar moet de pot verwisseld worden. Het is van belang dat je een pot koopt, die minimaal 15% groter is dan de vorige pot. Alleen op deze manier houd je de plant in een goede staat en is dit belangrijk omdat de plant behoorlijk prijzig is.

Voordelen van kamerplanten in de huiskamer

De huiskamer moet gezelligheid uitstraling, omdat je hier altijd bijeen komt met je gezin. Een huiskamerplant zoals de Areca palm kan hiervoor zorgen. In veel huiskamers zijn er namelijk veel lege hoeken en deze kun je met een grote plant opvullen. Daarnaast kun je ook kleine plantjes kopen voor op het vensterbank. Hier zitten veel voordelen aan verbonden, omdat de kamerplanten ook goed de lucht zuiveren. Daarnaast zorgen ze voor een betere sfeer en verminderen ze stress. Ook kun je je beter concentreren op hetgeen wat je aan het doen bent. Daarnaast hebben kamerplanten minder onderhoud nodig en hoef je ze maar om de week water te geven.

Dit vind je misschien ook leuk