Subnavigatie

X

Examentraining volgen? Dit moet je weten

Steeds meer scholieren die in hun eindexamenjaar zitten, volgen een examentraining. Dit is niet zo gek, want het volgen van een gedegen eindexamentraining heeft veel voordelen. Maar wat is een examentraining nu precies, waarom zou je een examentraining volgen en waar kun je een goede eindexamentraining vinden? In dit blog lees je de antwoorden op al deze vragen en meer. 

 

Wat is examentraining?

Een examentraining is een training die er speciaal op gericht is om je als scholier voor te bereiden op je eindexamens. Tijdens een examentraining richt je je op specifieke vakken, waar je bijvoorbeeld minder goed op scoort dan op andere vakken. In de examentraining komt niet alleen de benodigde examenstof aan bod, maar kun je ook oefenen met oude eindexamenvragen om zo te wennen aan de vraagstelling en een beter beeld te krijgen van wat je precies van het eindexamen kunt verwachten. Bij een goede aanbieder van examentrainingen is er verder ruimte voor veel persoonlijke begeleiding en een leerplan op maat. 

 

Waarom zou je examentraining volgen?

Het volgen van een eindexamentraining heeft veel voordelen. Zo bereid je je met een examentraining specifiek voor op het eindexamen en oefen je specifiek met de vakken waarbij dit voor jou nodig is. Ook krijg je gedurende een examentraining de mogelijkheid om veel te oefenen met eerdere examenvragen en is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en vragen. Met examentrainingen krijg je begeleiding van iemand die gespecialiseerd is in het vak waar jij de training voor volgt, zodat je de juiste kennis en uitleg op de best mogelijke manier aangeboden krijgt. Zo focus jij je dus optimaal op de te leren examenstof en weet je alles wat je moet weten, voordat je aan je eindexamens begint. Hierdoor kun je met een gerust gevoel aan je examens beginnen en weet je al, voordat je examens begonnen zijn, wat je hier precies van kunt verwachten. Dit kan ervoor zorgen dat je minder zenuwachtig bent bij je je daadwerkelijke eindexamens en dat je beter zult presteren. Ook geeft het de ouders van scholieren vaak een gerust gevoel wanneer een scholier onder deskundige begeleiding bezig gaat met de voorbereidingen voor zijn of haar eindexamens. Dit kan ook spanningen op het thuisfront rondom de eindexamens helpen wegnemen. 

 

Waar je op moet letten!

Er zijn veel aanbieders van examentrainingen. Let er bij het kiezen van de instelling goed op dat de klassen waarin de trainingen gevolgd worden niet te groot zijn, dat de docenten gespecialiseerd zijn in de aangeboden vakken, dat er gewerkt wordt met een persoonlijk leerplan en dat er ruimte is voor persoonlijke begeleiding. 

 

Dit vind je misschien ook leuk