Subnavigatie

X

Hout voor in de tuin: eikenhout of douglas hout?

Wanneer je iets wilt maken van hout voor in je tuin is het belangrijk om de goede houtsoort te kiezen. Over de hele wereld zijn zoveel soorten hout. Er valt bijna niet uit te kiezen. Vaak twijfel je tussen twee soorten hout. Je twijfel kan nu bijvoorbeeld zijn tussen eikenhout of douglas hout. Hierin kun je beide voordelen van de verschillende soorten hout naast elkaar zetten en zo je eigen keus maken. Lees verder voor de voordelen voor zowel eikenhout of douglas hout.

Voordelen van eikenhout

Eikenhout kent vele voordelen. Zo heeft eikenhout een natuurlijke uitstraling. Dit geeft zowel je tuin als je interieur een hele landelijke look. In je tuin zal dit heel erg natuurlijk over komen. Bovendien is eikenhout mooi te matchen met bloemen. Eikenhout geeft je tuin dan ook een hele mooie uitstraling voor in de zomer. Naast dat eikenhout heel mooi is, is eikenhout ook duurzaam materiaal. Eikenhout kan namelijk jarenlang mee. Om deze reden is eikenhout ook prima materiaal om te gebruiken voor een overkapping, tuinhuisje, boomhut of veranda. Daarnaast is eikenhout ook een stevig en hard materiaal. Hierdoor kan het eikenhout wel tegen een stootje. Bovendien is eikenhout een houtsoort die goed te combineren is met andere stijlen in je interieur. Eikenhoutmeubels kun je passend maken bij iedere soort stijl die je maar kunt bedenken.

Voordelen van douglas hout

De een van de meest bekende houtsoort is douglas hout. Dit komt doordat douglas hout vele voordelen met zich meedraagt. Het is namelijk net zoals eikenhout dat douglas hout ook heel duurzaam materiaal is. Dit komt doordat douglas hout heel recht en stabiel is. Bovendien bevat douglas hout veel hars. Hierdoor kunnen veel snel ontstaan op douglas hout. Daarnaast is douglas hout wat geler van kleur. Dit creëert het gevoel dat douglas hout wat warmer is. Ook is het gemakkelijk, wanneer je niet houdt van de warme kleur van het douglas hout, om deze aan te passen. Douglas hout is namelijk gemakkelijk bewerkbaar. Bovendien is douglas hout niet duur. Hierdoor is de prijs-kwaliteit heel hoog. Je betaalt namelijk een lagere prijs voor een hoge en goede kwaliteit. Om deze reden is douglas hout heel populair. Als laatste heb je weinig omkijken naar het douglas hout zodra het eenmaal in je tuin of in je woonkamer staat. Hierdoor hoef je maar weinig te doen zonder dat het hout kapot gaat of minder lang mee gaat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Raadpleeg dan direct online de mogelijkheden.

 

Dit vind je misschien ook leuk