Subnavigatie

X

Een auto financieren of contant kopen?

Heb je besloten om jouw droomauto te kopen? Je hebt maandenlang geld opzij gezet, onderzoek gedaan en je hebt eindelijk jouw droomauto in het gewenste model en de kleur gevonden die je wilt, bij een dealer die je vertrouwt. Bij de aankoop van een auto gaat alles goed als je de prijs hebt afgesproken en je weet of het binnen jouw budget past. Op dit punt blijft er nog één beslissing over: moet ik het contant betalen of financieren? Om het beste besluit te nemen, is het cruciaal om het antwoord op de vraag te begrijpen.

Wat houdt contante aankoop in?

Door de volledige kosten van het voertuig bij de ondertekening te betalen, vermijd je rentebetalingen volledig. Hierdoor betaal je alleen wat het voertuig waard is. Contant betalen kan je ook aanzienlijk meer onderhandelingskracht geven bij de dealer. Dit kan ertoe leiden dat de geadverteerde prijs voor het voertuig wordt verlaagd, waardoor je nog meer geld bespaart omdat je meteen kunt betalen. Het meest directe nadeel is de plotselinge meevaller aan geld dat je gaat verliezen. Aangezien de dealer zijn of haar geld verdient aan rente, zijn degenen die contant betalen minder voordelig voor een dealer en daarom worden de financieringskosten vaak in de prijs opgenomen. De dealer kan je een korting geven, omdat je contant betaalt, maar hij probeert nog steeds een behoorlijke winst te maken op de verkoop.

Wat houdt financieren in?

Zeer weinig mensen kunnen het zich veroorloven om een nieuw voertuig te kopen met contant geld. Een auto financieren bij findio is wel mogelijk. Jouw auto middels een lening kopen, heeft hetzelfde principe als elke andere lening, namelijk maandelijks vaste aflossingen tegen een vast percentage. Heb je lopende leningen? Laat jouw leningen oversluiten als jouw budget het niet toelaat. Het kan wat tijd kosten om bij diverse kredietverstrekkers een financiering offerte aan te vragen en je zult je persoonlijke gegevens moeten verstrekken. Er is niets mis met het indienen van meerdere aanvragen, zolang je dat in een korte periode doet om te voorkomen dat jouw kredietscore wordt beschadigd.

Als laatst

Hoewel er eigenlijk geen goede of foute manier is om een auto te kopen, is het belangrijk om je bewust te zijn van de verschillen bij het kiezen van elk van deze betaalmethoden. Het is het beste om jouw persoonlijke financiën en situatie bij het kopen van een auto te beoordelen voordat je een keuze maakt. Neem een slimme financiële beslissing!

Dit vind je misschien ook leuk